Pál László

Pál László

Sziasztok!

83.10.05.-én születtem Budapesten. 2003 év vége óta dolgozom a Power Gym sportegyesületnél személyi edzőként. Tanulmányaim megkezdése ezzel a szakmával kapcsolatosan is, erre az időszakra tehető, melyet a Fitness Company sportoktatói képzésen, Testépítés – Fitness szakon végeztem. Továbbképzéseken azóta is rendszeresen részt veszek. Versenyszerű testépítőnek 99-ben igazoltam le az egyesülethez, majd 2000 tavaszától 2003 tavaszáig nagyon sok eredményes bajnokság boldog résztvevőjeként olvashattok most engem. Csillagjegyemnél, s habitusomnál fogva mindig is a harmóniára, kiegyensúlyozottságra törekedtem magam körül. Én a sportnak köszönhetem, hogy olyan életem lehet, melyben igazán jól érzem magam. Nyilván én könnyen beszélek, hisz szerelmes vagyok a sportba, nekem nem feladat, hanem lételemem beleépíteni az életembe, de mi a helyzet Veletek?!

Mindenki világába gördíthet megpróbáltatást a kifürkészhetetlen, amihez olykor nem árt jó kondiban lennünk mind mentálisan, mind fizikálisan. Úgy gondolom, a sport bárkit hozzá segíthet az “ép testben, ép lélek” állapothoz, ha sikerül rendszert csinálnunk belőle. Sok más tevékenységre is igaz, de erre különösen, hogy a benne szerezhető eredményesség csak rendszeres gyakorlással érhető el, “a motiváció elindít, a megszokás mozgásban tart”. Törekedni kell hosszú távban gondolkodni, jobb ma egy arany középút, mint holnap egy mélypont. A sport azoknak a szervezett vagy szervezetlen, csoportos vagy egyéni testedzési tevékenységek gyűjtőfogalma, amelyekben az ember ma biológiai mozgásigényét, szükségletét társadalmi körülmények között kiélheti. Olyan tulajdonságokat fejleszt, amelyek fontosak az életben, nem csak állóképességet, izomerőt, sokoldalúságot, hanem az emberi kisközösségek létrehozását, a társadalmi beilleszkedést is segíti. Közérzetjavító, betegségmegelőző hatása van, erősíti a szervezet egyensúlyi állapotát, egészségét, képes ellenállni a kedvezőtlen környezeti ingereknek, valamint versenyszerű eredmények elérésére is felkészít. Egyenes következményeként az emberek munkabíró képessége javul, aktívabb tagjai lesznek a közösségnek, életmódjuk hatékonyabbá, szervezettebbé válik.

Manapság nem csupán a sport gyakorlásával szerezhető testi-lelki előnyök, szervezetünkre nézve jótékony hatása érdekében építjük bele életünkbe ezt a programot. Azon túl, hogy felbecsülhetetlen értékkel ruházhat fel bennünket, hozzásegíthet jövőbeni munkahelyünk megszerzéséhez vagy jelenlegi megtartásához. Sok munkaadó, vállalat, cégcsoport nézi jó szemmel vagy tartja elvárásnak, hogy munkavállalója egészségének, lendületességének megőrzése érdekében sportoljon valamit. A fizikai, szellemi erőnlét és a személyiség teljes fejlesztése mellett, hozzájárul az életminőség javításához. A fizikai aktivitás hiánya növeli a túlsúly, elhízás kialakulásának lehetőségét, valamint számos krónikus betegség, pl. szív és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség előfordulásának esélyét, amely életünk bármely területének minőségét ronthatja. A szolgáltatás megválasztásán túl, az edzőterem kiválasztása sem egy elhanyagolandó szempont. Hisz érdemes figyelembe venni, s egymással szembe állítani a magunk elé kitűzött célokat, tehetségünket, genetikánkat az általunk választott edzőterem nyújtotta fizikális lehetőségekkel. Ez azoknak a sportolni vágyóknak lehet fontos szempont, akik hosszú távban gondolkodnak, s a fejlődés érdekében nem szeretnének azért évente edzőtermet váltani, mert az adottságainál fogva gátolva érzik magukat céljaik elérésében. Jelentsen ez a gépek kevésbé hatékony geometriájától az alkalmazottak szakmai felkészületlenségén át a nem annyira kedvező nyitva tartásig bármit.

“a sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is a legerőteljesebb és legnemesebb nevelő eszköze”

Testépítés sportágban elért sporteredményeim:

– 2000 Nestlé Fitness Kupa – III. helyezett
– 2001 Férfi Fitness Forma – IV. helyezett
– 2001 Nestlé Fitness Kupa – III. helyezett
– 2001 Hard Body Fitness Weekend Magyar Bajnokság  V. helyezett
– 2001 Hard Body Fitness Weekend MLO Olimpia  II. helyezett
– 2001 Superbody elődöntő – I. helyezett
– 2001 Superbody döntő, teenager abszolút kategória – I. helyezett
– 2001 Hard Body Fitness Weekend Tehetségkutató – I. helyezett
– 2001 Hard Body Fitness Weekend – I. helyezett
– 2001 Hard Body Fitness Weekend Tehetségkutató – I. helyezett
– 2002 Férfi Fitness Forma – III. helyezett
– 2002 Férfi Fitness Magyar Bajnokság – IV. helyezett
– 2002 Hard Body Fitness Weekend – II. helyezett
– 2002 Férfi Testépítő Magyar Bajnokság – I. helyezett
– 2003 Proform Magyar Kupa Testépítő és Fitness Bajnokság – IV. helyezett
– 2003 Proform Magyar Kupa Testépítő és Fitness Bajnokság – III. helyezett
– 2010 IFBB Fitness Weekend Klasszikus Testépítés – III. helyezett
– 2010 IFBB Fitness Weekend Klasszikus Testépítés – II. helyezett
– 2010 Power Gym Fekvenyomó Bajnokság abszolút kategória – I. helyezett

Amihez hozzá tudlak segíteni:

– fogyástól az izmosodáson át a fent említett  számos jótékony hatásának átéléséig

– lehetőségeinkhez képest közös munkánkból  mindent kihozok, amit csak lehet
– tervünknek megfelelően személyre szabottan törekszem szakmailag a legnagyobb  hatékonyságot nyújtani, legyen szó akár súlyzós, akár HIIT kardió edzésről
– irányításom során kevesebb idő és energia ráfordítással, a motiváció folyamatos  fenntartásával, s a sérülések kockázatának minimalizálásával érheted el a magad elé  kitűzött céljaidat
– mozgásodat kontrollálom, felügyelem
– táplálkozási tanácsokkal látlak el
– egy egészséges bioritmust, rendszert viszek az életedbe
– edzéseinket sűrű mosolygás kíséri, s a jó hangulat szellemében telik majd

Mindenkit nagyon sok szeretettel várok!

Kapcsolat:

Tel.:: 06-20-363-26-67
E-mail: laszlo.pal83@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/pal.laszlo.98